Farkasdomb tájház

Üdvözöljük a vidék és a jókedv világában!

Ismerkedjen meg szálláshelyeinkkel és szolgáltatásainkkal. Ha szereti a falusi turizmus nyújtotta aktív pihenést nálunk jó helyen jár. 

Amennyiben honlapunk elnyerte bizalmát és szálláshelyet szeretne foglalni nálunk kérjük használja az ajánlatkérés gombot!

hangmasszázs, rezgésterápiaMa az orvostudomány több ezer különböző betegséget tud leírni. Ezek nagy részét az emberekre ható túlzott és tartós stressz-terhelés okozza. A modern tudományos vizsgálatok is alátámasztják azt a nézetet, hogy a fizikailag kimerült érzelmi nehézségekkel küszködő, harmóniát vesztett emberek testében a betegség könnyebben megjelenik. Az érzelmek hatására, mint tudjuk, megváltozik az izomerő, az immunműködés, de még a reflexek is. Ezek a hatások ma már bizonyítottan mérhetők. A hangterápia alkalmas arra, hogy megteremtse a vágyott harmóniát testünkben, lelkünkben, elménkben.
A megfelelő alkalmazás esetén a hangtálakkal számos pozitív hatást lehet elérni:
* javul a közérzet
* békés nyugalmi állapot
* érzékszervek kiélesedése
* mentális frissesség, éberség
* nő a koncentrációs- és érzékelő képesség (hiperaktivitás)
* jótékonyan befolyásolja a tanulási képességeket
* növeli az önbizalmat
* egyensúlyt, belső harmóniát teremt
* erőteljes öngyógyító folyamatokat indít el
* energia blokkok oldása
* aura és a csakrák tisztítása, energetizálása, harmonizálása
* légzés javítása és mélyítése
* alvási problémáknál


hangmasszázs, rezgésterápiaCégvezetőknek, csoportvezetőknek,
csapatépítésre, teljesítményorientált munkaadóknak ajánlom, akiknél fontos a dolgozók munkateljesítménye, testi - lelki egészsége.
Egyéni, vagy csoportos formában.
Ideálisan alkalmazható munkahelyi rekreációs helységben. Nem csak a mindenki által ismert stresszoldó, relaxációs lehetőségként, hanem a direkt és indirekt stresszoldáson túl a résztvevők kapcsolatba kerülhetnek kreativitásukkal, felfedezhetnek magukban szunnyadó képességeket, fejleszthetik önismeretüket, flexibilitásukat, kommunikációs készségüket, növelve mindezzel önbecsülésüket és munkahelyi hatékonyságukat.
A módszer alapja a keleti kultúrából származó hang- és rezgésterápia, ami tökéletesen beilleszthető a nyugati kultúra rohanó világába. Hiszen már egy 30 perces hangtálas relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítségével nagyon hamar a pihenés és a megnyugvás állapotába kerülhetünk, és ebben képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a munkahelyünkön.
A kezelések során javulhat a munkavállalók szellemi, testi, és érzelmi élete. Napjainkban állandósult a rohanás, harc az idővel, folyamatos stresszhelyzetek, örökös készenléti állapot, túlhajszoltság, és a kevés pihenés. Rendszeres hangmasszázs hatására kevesebb kellemetlenséget okoznak a munkahelyi stresszhelyzetek által kiváltott jelenségek, mint a kimerültség, álmatlanság, dekoncentráltság, fáradékonyság.

A rendszeres hangtál kezelés hatása a dolgozókra:
-nő a munkahelyi produktivitás
-csökken a táppénzen töltött napok száma
-erősödik a közösség, a csapatszellem
-oldódik a stressz, csökken a szorongás és a félelem
-javul a munkához való hozzáállás
-nő a dolgozó teherbíró képessége, és hatékonysága
-kiegyensúlyozottabb emberek


hangtál foglalkozásHangtál-foglalkozások gyermekeknek
A gyerekek nagyon nyitottak a hangokra, a rezgésekre, ami komplexen fejleszti a gyermekek készségeit, mely készségek fejlettsége alapfeltétele az iskolai jó teljesítménynek, a boldog gyermeki létnek. Azon kívül, hogy a gyermekek nagyon jól érzikmagukat a hangtál-foglalkozásokon, segíti a motorikus fejlődést, a mozgáskoordinációt, a beszéd-, írás- és olvasási készséget, elősegíti az összpontosítást, valamint jóhatással van a túlmozgásos gyerekekre is.
A megfelelő alkalmazás esetén a hangtálakkal számos pozitív hatást lehet elérni.
Nyugtatóan hatnak, javul a közérzet, mély nyugalmi állapot jön létre, ugyanakkor növeli az éberséget, a koncentrációs – és érzékelő képességet és a kreativitást, így jótékonyan befolyásolja a tanulási képességeket, növeli az önbizalmat.
Természetesen a hangtálakkal történő foglalkozásoknál sem lehet szétválasztani a fejlesztendő területeket egymástól, minden foglalkozás, játék több területre is hat:
* szociális magatartás
* kommunikáció
* érzékszervek kiélesedése
* „befelé figyelés”
* térorientáció
* testtudat
* szülő-gyermek kapcsolat
* képzelőerő fejlesztésében
* zenélés hangtálakkal

A Hangtál-terápia gyógypedagógiai vonatkozásai
A hangtállal történő kezelések nagyszerű kiegészítői lehetnek az egyéb pedagógiai és gyógypedagógiai terápiáknak. De minden gyermeknek hasznos lehet, mivel a gyermekek nagyon nyitottak a hangokra, a rezgésekre, ami segíti a motorikus fejlődést,mozgásterápiával együtt a mozgáskoordinációt, csökkenti a meglévő mozgásszervi zavarokat, a beszéd-, írás- és olvasási problémákat. Jó hatással van a túlmozgásos gyerekekre is, és elősegíti az összpontosítást.

Az autista, hiperaktív, agresszív, vagy dekoncentrált gyerekeknél is szép sikereket és
pozitív tapasztalatokat lehet elérni. Ezek a gyerekek viszonylag rövid idő alatt érezhetően magabiztosabbak, lazábbak lesznek. A hangtál használata a sajátos nevelési igényű gyerekeknek is különösen sok örömet tud szerezni
Hangfürdő:
A csoportos hangfürdő egy speciális intuitív koncert, mely harmóniába hozza energiáidat és beindíthatja öngyógyító képességedet.
A hangfürdő jótékony hatásai:
- olyan relaxált állapotot idézzen elő, minek következtében az ember feltöltődik testi-lelki erővel.
- enyhíti a stressz káros hatásait
- aktiválja az immunrendszert
- oldja az izomfeszültséget,
- harmonizálja a testet és a lelket
- jótékonyan hat a keringési és az anyagcsere folyamatokra.

Szívesen látom!

Bejelentkezés:
Darányi “Hangadó”László
+36709417599
email:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szolnok, Botár Imre út 4. Fsz.7.

Farkasdomb

Valódi élmény

100% Vidék, 100% Jókedv

Szálláshely jellemzők

Kutyabarát szálláshely 

Akadálymentesített szálláshely

Ingyenes parkolási lehetőség

Ingyenes Wifi

Külső, különleges hordó szauna

Sóbarlang - szállóvendégeinknek

Masszázs, csontkovács, akupunktúra szolgáltatás  - előre igényelhető a szállás megrendelésekor

Állandó rendezvényeink

Farkasdombi Hagyományőrző Nap -     2019 Június 8

Kézműves kirakodóvásárral egybekötve

Adventi gyertyagyújtás a Farkadombon - 2019 December 1

 

Farkasdombról

Tisztelt Látogató!

Szeretnénk tájékoztatni, hogy hogyan veheti igénybe a Farkasdomb Tájház és Turisztikai Központ szolgáltatásait.

Első sorban arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a Farkasdomb Tájház és Turisztikai Központ rendezvénytér és szálláshely. Étkezést kizárólag csak csoportos rendezvények esetén tudunk biztosítani, előre egyeztetett módon és feltételekkel.

Amennyiben Ön a szálláshelyen étkezni szeretne, azt önellátó módon tudja megoldani. Az étkezéshez szállóvendégeinknek étkészletet és evőeszközöket biztosítunk, illetve lehetőségük van a Farkasdomb Tájház és Turisztikai Központ konyháját, bizonyos feltételek mellett kemencéit, sütőit használni, illetve a kijelölt vagy kialakított helyeken szabadon bográcsozhatnak, grillezhetnek. Tűzifát térítés ellenében bitosítunk.

Kemencéink

11.jpg

Térkép és útvonaltervezés