Farkasdomb tájház

Üdvözöljük a vidék és a jókedv világában!

Ismerkedjen meg szálláshelyeinkkel és szolgáltatásainkkal. Ha szereti a falusi turizmus nyújtotta aktív pihenést nálunk jó helyen jár. 

Amennyiben honlapunk elnyerte bizalmát és szálláshelyet szeretne foglalni nálunk kérjük használja az ajánlatkérés gombot!

Falusi disznótorSzeretne részese lenni egy hagyományos disznótornak igazi falusi környezetben?

Mit kínálunk a disznótor alatt?

Egy igazán kellemes disznótoros hétvégét, finom falatokkal, korlátlan pálinka fogyasztással a disznóvágás napján és helyben készült disznótoros ételekkel!

Egész napos jó hangulatot, felidézve a gyermekkori disznótoros élményeket!

Szabadtéri programot régi hangulatú, kellemes környezetben a jó vidéki levegőn!

 

Elmondjuk, hogy miért Farkasdombon érdemes disznótorozni:

Disznótor rendezvény ( általában három nap péntek vasárnap) teljes ellátás (korlátlan pálinka, forralt bor, csapolt sör, pogácsa, reggeli, ebéd és vacsora)
Budapesttől csak 130 km-re található, és kiváló, kedvezményes szállást biztosítunk minden itt alvó résztvevőnek
Falusi, házias ízek, kemencés ételek
Kemencében sült friss kenyér igény szerint
Egyéb kikapcsolódási lehetőség (szauna, sóbarlang, masszázs)
Színvonalas szállás több féle szálláslehetőséggel - Tájház, Vendégház, családi vendégház
Kolbásztöltő verseny
Élő cigányzene, nótázgatás
Valóban vendégszerető, elhivatott vendéglátók

Hogyan történik nálunk a falusi disznótor lebonyolítása

A falisi disznótor rendezvényeink egész hétvégés rendezvények, ezért az érkezés pénteken a délutáni, esti órákban történi és mi Önt valódi falusi vacsorával várjuk

Másnap reggel Pálinkás Jó Reggelt! mert kint hideg lesz és a hangulatot is meg kell alapozni, majd kezdődhet a disznóvágás. Munkatársaink mindenben a segítségükre lesznek, de azt szeretnénk, ha Önök tevékeny részeseivé válnának a disznóvágás minden munkafázisának.

Míg a munka dandárja kinn történik az udvaron, a konyhában sem tétlenkedünk.
Szintén az Önök bevonásával készülnek el azon disznó torkosságok, amiket ebédre és majd vacsorára készítünk el közösen, szakavatott, a vidéki ízeket ismerő munkatársaink segítségével.

Ebéd után sincs pihenés, hiszen a disznótort nem lehet félbehagyni, s bár a délután már inkább a könnyebb feladatok elvégzésére való, de akkor is kivehetik a részüket a munkákból, hiszen egy disznóvágás sok lépésből áll

A hagyományos disznóvágás menete:
(Felhívjuk a figyelmet, hogy az alábbiaktól Disznótoros rendezvényeinken a vendégek igénye szerint előzetes egyeztetés alapján eltérünk)

Pontosan eltervezzük és kiszámoljuk, hogyan s mivé fogjuk a sertést feldolgozni és beosztani.

A vágás előtti napon az összes fűszert és adalék élelmiszert előkészíthetjük, ha szükséges megtisztítjuk, előfőzzük stb.

A kitűzött napon kora reggel leszúrjuk a disznót, ezután lepörzsöljük, felbontjuk, és amíg a húsok hűlnek, alaposan feltakarítunk az ölés helyén.

A sertés bontása után a béltisztítás következik.

Összegyűjtjük a hurkának valót, majd megkezdjük a hurkafőzést.

Megformázzuk a sonkásnak valót és a többi, füstre kerülő húst. A leeső, ún. nyesedékhúsokat félretesszük a kolbászhoz.

Felszeleteljük a szalonnának valót.

Az időközben megfőtt hurkamasszát elkészítjük és betöltjük

A zsírnak való szalonnát összevágjuk, és félretesszünk belőle a kolbászhúshoz.

Megfőzzük a disznósajthoz valókat. Közben kiválogatjuk és félretesszük a húst a toros ebédhez (vacsorához).

A disznósajtot betöltjük.

Elkészítjük a többi hentesárut.

A zsírolvasztás következik.

Ha nyers húst vagy belsőséget elviszik, akkor a társaság nagyságához mérten egy-egy csomagot készítünk, minden résztvevőnek. (a hús adagolását természetesen csak akkor végezzük el, ha már teljesen kihűlt.) ezután hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítjük a kolbász, a szalámi, elkészítjük a füstölni való húsok páclevét, a szalonna sózását.

Amikor mindennel készen vagyunk, alaposan takarítást végzünk.

 

Estére jöhet a vacsora, a jókedv, egy kis cigányzene és a mulatozás.

Másnap reggel igazi falusi reggelivel várjuk Önöket.

A falusi disznótor rendezvényünkről egyeztetés alapján de legkésőbb a vasárnapi ebéd után hagyják el a résztvevők a Farkasdomb Tájházat.

Ne feledje!

Farkasdomb

100% Vidék, 100% Jókedv, 100% disznóvágás, 100% valódi élmény

 

Jöjjön el hozzánk! Minden eszközt, alapanyagot, és a jó hangulatot mi biztosítjuk. Kiváló csapatépítő program!

Nézze meg falusi disznótorainkról készült képgalériánkat!

A falusi disznotór programunk részleteivel kapcsolatban kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal az alábbi űrlapon!

  

Tisztelt Látogató!

Arra készül, hogy személyes adatot osszon meg a honlap üzemeltetőjével!

Kérjük, előtte olvassa el, és vegye tudomásul Adatvédelmi tájékoztatónkat.

Amennyiben nem ért egyet adatvédelmi irányelveinkkel, kérjük olyan úton keressen meg bennünket, ahol személyes adatai nem rögzítődnek - telefonon, vagy személyesen -, ha nem ért egyet adatvédelmi irányelveinkkel, nem áll módunkban az űrlapját befogadnunk elektronikus úton.

Joomla űrlapépítő by JoomlaShine

 

Farkasdomb

Valódi élmény

100% Vidék, 100% Jókedv

Szálláshely jellemzők

Kutyabarát szálláshely 

Akadálymentesített szálláshely

Ingyenes parkolási lehetőség

Ingyenes Wifi

Külső, különleges hordó szauna

Sóbarlang - szállóvendégeinknek

Masszázs, csontkovács, akupunktúra szolgáltatás  - előre igényelhető a szállás megrendelésekor

Állandó rendezvényeink

Farkasdombi Hagyományőrző Nap -     2019 Június 8

Kézműves kirakodóvásárral egybekötve

Adventi gyertyagyújtás a Farkadombon - 2019 December 1

 

Farkasdombról

Tisztelt Látogató!

Szeretnénk tájékoztatni, hogy hogyan veheti igénybe a Farkasdomb Tájház és Turisztikai Központ szolgáltatásait.

Első sorban arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a Farkasdomb Tájház és Turisztikai Központ rendezvénytér és szálláshely. Étkezést kizárólag csak csoportos rendezvények esetén tudunk biztosítani, előre egyeztetett módon és feltételekkel.

Amennyiben Ön a szálláshelyen étkezni szeretne, azt önellátó módon tudja megoldani. Az étkezéshez szállóvendégeinknek étkészletet és evőeszközöket biztosítunk, illetve lehetőségük van a Farkasdomb Tájház és Turisztikai Központ konyháját, bizonyos feltételek mellett kemencéit, sütőit használni, illetve a kijelölt vagy kialakított helyeken szabadon bográcsozhatnak, grillezhetnek. Tűzifát térítés ellenében bitosítunk.

Kemencéink

kls_kemence_htulrl.jpg

Térkép és útvonaltervezés